Att se och göra nära Mariannelund

I Mariannelund har vi en personlig turistbyrå som kallas för Emilkraften. Där är man alltid villig att hjälpa dig med stort som smått. Emilkraften ligger i biblioteket, vid torget.
www.visitmariannelund.se

När du är i Mariannelund, så glöm inte att besöka den berömda lilla karamellfabriken där allehanda karameller tillverkas hantverksmässigt sedan 1929. De har många fina presentalternativ men också lösplock för att stilla det egna sötsuget.
www.karamellkokeri.se

Är du intresserad av fiske har vi gott om vackra skogsjöar med ädelfisk. Du köper fiskekort på bensinstationen Preem, Spilhammars Camping eller Emilkraften vid samhällets torg.
www.mariannelundsfiskeklubb.se

Strax utanför samhället i riktning Vimmerby ligger en camping där du inte bara kan tälta eller hyra stuga, utan också köpa fiskekort och hyra en roddbåt eller kanot samt flytvästar.
www.spilhammarscamping.com

Astrid Lindgrens Värld med alla sina spännande sagomiljöer, där besökaren inte bara kan uppleva episoder ur de älskade böckerna, utan också överallt i parken interagera med skådespelarna hittar du bara 20 km bort.
www.alv.se

På gården Katthult, 10 km från Mariannelund, bodde Emil med sin familj. Här kan du hälsa på djuren och titta på alla byggnader du känner igen från filmerna. Sommartid finns också en liten butik med hantverk och souvenirer.
www.katthult.se

5 km från Mariannelund ligger den pytte lilla byn Sevedstorp, där Astrid Lindgrens far Samuel August växte upp. Byn känner du igen från böckerna och filmerna om Barnen i Bullerbyn. Sommartid finns där gott om djur och lekplats för barnen.
www.astridsbullerbyn.se

Nordöstra Småland bjuder på ett dramatiskt landskap med fina vandringsleder. Ett par av etapperna längs Sevedeleden utgår ifrån samhället Mariannelund. Det är också lätt att ta sig till övriga etapper med Mariannelund som startpunkt.
www.vimmerby.se

Om du är mer intresserad av att cykla än att vandra i naturen finns det också en vacker cykelled som passerar samhället.
Se PDF här